Köttfri måndag

Strimla och skär de grönsaker du har i kylen och vill äta. Lök, morötter, sötpotatis, vitkål, blomkål, broccoli eller vad du har hemma. Även grönsaker som är lite för hängiga för att ätas råa fungerar utmärkt att använda här. Jag börjar alltid med att fräsa kryddorna i mycket olja för att sen slänga i lök eller grönsaker som behöver lite längre tid på sig för att bli färdiga (typ morötter). Mina favoritkryddor är färsk ingefära, torkad koriander, chiliflingor (eller färsk) samt fisksås/soja och sesamolja.

Jag brukar steka/woka grönsakerna på hög värme i lite olika omgångar för att alla grönsaker lagom krispiga och lägga över dem i ett uppläggningsfat. Innan maten serveras så häller jag tillbaka grönsakerna i grytan/stekpannan häller i de förkokta bönorna och häller över kokosgrädden. Låt koka upp och sen är det klart!

Ingredienser:
Strimlade/skurna valfria grönsaker
Bönor, färdigkokta på burk eller hemkokta. Välj de du tycker är godast!
Kryddor, tex ingefära, koriander, sesamolja och chili
Kokosmjölk
Servera ris/nudlar/quinoa till.