Bo trångt bo bra!

18% = fler än en i en familj på fem

DSC_0972b

Biffen, bilen, bostaden – tre saker att förändra!

Köttfri måndag!

För dig som tycker det är svårt att hitta på roliga vegetariska middagar men ändå vill haka på #köttfrimåndag grejen och minska din köttkonsumtion kommer denna helt vanliga måndag ett enkelt, barnvänligt recept på en av mina standardmiddagar: grönsakswok med bönor och kokosmjölk. Variera och hitta på eget efter tycke och smak. Rätten tar inte längre tid att göra än riset kokar på spisen 🙂

Heja gnällspiken!

Att vara före sin tid är inte helt lätt, men det hör till saken att några av oss behöver ifrågasätta och vara pådrivande för att skapa förändringar. Det är vi som är samhället. Du och jag. Hur vill du ha det?

Biffen

”Det svenska folkhushållets köttkonsumtion är stor och aningslös” heter en rubrik i Konsumtionsrapport 2015, publicerad av Centrum för konsumtionsvetenskap på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Under rubriken står att billigare pris, ökat utbud, kändiskockar, status, maskulinitet och brist på substitut påverkar den ökade köttkonsumtionen.

Härliga måndag igen!

Och så blev det måndag igen - här är ytterligare ett vegetariskt recept för dig som vill minska din köttkonsumtion men saknar idéer. Tomatsoppa och matiga macka.

Bo trångt bo bra!

Blogginlägg

mkjkjmjifsm